pastís universal

Posted on 08/03/2011

4


Un altre postre vegà clàssic

Recepta simple i barata tant per fer muffins com per fer pastissos, l’únic requisit especial que necessitareu és disposar de motllos de silicona.

Ingredients (per 12 porcions grans de pastís o número indeterminat de muffins)

Ingredients secs:

–       3 tasses de farina

–       1 sobre de llevat químic (“baking powder”)

Ingredients humits:

–       1 tassa d’oli de girasol

–       1 tassa de sucre (preferiblement moreno)

–       1/2 tassa de llet de soja

–       2 tasses de x (sabor principal del pastís)

Material

–       motllo de silicona (per pastís o muffins)

Elaboració:

  1. Barrejar bé els ingredients secs i els ingredients humits en recipients separats.
  2. Mesclar els ingredients secs i els humits i posar-los dins el motllo. La consistència de la massa ha de ser més aviat humida, una mica enganxosa, homogènia i bastant densa (que costi de remenar amb una forquilla).
  3. Posar al forn a uns 180º C durant uns 40 minuts (normalment el temps de cocció depèn molt de cada forn; el millor és anar comprovant l’estat de la massa cada pocs minuts, punxant el pastís amb un ganivet fins que veiem que està ben cuit).

Algunes de les infinites i ridículament simples variants del pastís universal:

Pastís de pastanaga:

x= 2 gots de pastanaga ratllada.

Una de les receptes més fàcils, “resultones” i especialment recomanables si és el primer cop que ho intenteu.

Pastís de xocolata:

x= 2 cullerades de cacau en pols.

En cas d’utilitzar xocolata o cacau en pols, us heu de fixar que la consistència de la massa sigui l’adequada afegint, si cal, una mica més de llet de soja o aigua a la mescla.

Pastís de fruites:

x= 2 gots de poma / plàtan / kiwi / maduixa… tallada en trossets petits.

Penseu que depenent de la fruita escollida les propietats del pastís (consistència, densitat, etc.) poden variar molt. La millor manera de saber quina és la proporció perfecta de cada ingredient és practicar i experimentar per vosaltres mateixes!

Topping:

En cas que disposeu de temps / pressupost suficient, sempre podeu cobrir el pastís -o fer una capa intermitja- amb la mítica nata vegana (trobareu la recepta en aquest altre post), crema de cacahuet, xocolata desfeta, mermelada, fruita…