xocolata desfeta

Posted on 22/12/2010

0


Postre vegà ràpid, fàcil i econòmic

Un dels postres més simples i alhora dels que més agraden del repertori dels sopadors. Ràpida i molt barata de fer, la xocolata desfeta sempre us salvarà el cul a l’hora d’improvitzar un postre d’última hora o haver de cuinar per quantitats multitudinàries de gent.

Ingredients (50-60 persones)

–       5-6 litres de llet de soja (pot ser ensucrada, de vainilla, xocolata…)

–       500 g de xocolata en pols o xocolata soluble

–       2 paquets de midó de blat de moro (“Maizena”)

–       250 g de sucre (preferiblement moreno)

Elaboració:

  1. Escalfar la llet de soja en una olla gran juntament amb la xocolata i el sucre.
  2. En una altra olla més petita tirar els 2 paquets de “Maizena” i barrejar gradualment amb aigua FREDA, tot ha d’estar fora del foc. Barrejar bé fins que quedi molt ben diluït i sigui com un líquid blanc.
  3. Quan l’olla de la llet comenci a bullir, afegir la “Maizena” diluïda i coure una estoneta més fins que la mescla reaccioni i ens quedi una consistència tipus púding. Voilà!

Consells extra:

La quantitat exacta de sucre a afegir dependrà del gust de cadascú (millor no passar-se!) així com de la dolçor de la llet de soja que utilitzem. Pel que fa a la “Maizena”, en podeu afegir o restar en funció de la consistència desitjada. Respecte a la llet de soja, cas que en falti sempre se li pot afegir una mica d’aigua a la mescla.

Finalment, com a detall petitburgès, podeu servir la xocolata amb un pessic de cacau en pols, virutes de xocolata negra, nata vegana (podeu trobar la recepta aquí) o una combinació de totes tres opcions!

Anuncis