tiramisú vegà dels sopadors!

Posted on 24/08/2010

3


Tiramisú*, fàcil i barat

Al sopador d’ahir la nit vam fer Tiramisú de postre i molta gent ens va demanar la recepta per fer-la a casa, aquí la podeu consultar i difondre.

El tiramisú és un postre fred de cullera que es monta en capes. Es fa amb pa de pessic o galetes mullades amb cafè, formatge mascarpone i nata en la seva recepta original. Nosaltres la millorem fent-la vegana : D.

Ingredients (8-10 porcions**):

–       1 litre de llet de soja.

–       2 gots de midó de blat de moro (“Maizena”).

–       1/2 got de sucre o quantitat proporcional de qualsevol altre edulcorant (stevia, atzavara…).

–       Sucre avainillat o branques de vainilla al gust.

–       1 got d’oli de gira-sol.

–       1 paquet de galetes tipus “Maria” veganes.

–       Cacau en pols. Si és pur millor, però sinó també serveix qualsevol tipus “Colacao”.

–       Cafè descafeinat.

Elaboració:

  1. Posar la llet en un pot a foc lent amb la vainilla i l’edulcorant.
  2. Barrejar el midó de blat de moro amb aigua o llet de soja freda fins que estigui completament diluït.
  3. Quan la llet del pot estigui molt calenta o bullint, retirar la branca de vainilla (si n’hi hem posat), abocar el midó diluït i barrejar bé. Veurem que la mescla s’espessa molt. Quan tot sigui una massa consistent i sense grumolls, la retirem del foc.
  4. Batem la mescla amb una batedora elèctrica i afegim el got d’oli a poc a poc per tal que no es talli. Si la crema és massa espessa hi podem a fegir més llet o aigua. Si és massa líquida podem posar-hi una mica més de midó, barrejant-lo primer amb llet freda i després calenta. Per al tiramisú la consistència ha de ser més aviat espessa. I voilà! La crema*** ja està feta.
  5. Fem cafè.
  6. Mullem les galetes en café i les disposem en un motlle quadrat, fent una capa de galetes al fons.
  7. Fem una altra capa a sobre,  aquesta vegada amb la crema. I així successivament fins acabar amb els ingredients.
  8. L’última capa ha de ser de crema i l’espolvorarem amb el cacau.

Existeixen altres versions del tiramisú, fent servir crema de formatge vegà mesclada amb nata de soja en comptes de la crema de midó de blat de moro. La crema de formatge i la nata són productes molt cars i no sempre estan a l’abast de tothom, sense comptar amb que normalment contenen greixos hidrogenats poc saludables.

.

* La foto no és del tiramisú real d’ahir però s’hi assembla bastant, no?
** Dins la nevera aguanta uns quants dies.
*** La crema de soja es pot utilizar per a qualsevol pastís. En aquest cas l’hem fet amb molt de midó perquè volem que el tiramisú aguanti i no es desmonti. Per obtenir una consistencia més de “nata”, cal restar midó i afegir oli a la barreja.